Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Nov uspeh mladih šahistov OŠ Livade Izola

V soboto, 9. 3. 2019, je na OŠ Ankaran potekalo območno ekipno osnovnošolsko šahovsko prvenstvo. Udeležilo se ga je 16 ekip iz koprske, izolske, piranske in ankaranske občine.     

Mladi šahisti iz OŠ Livade Izola so tekmovali v treh kategorijah in bili zelo uspešni. Ekipa v kategoriji starejših fantov (letnik 2004–2006: Timotej Adrian Cerin, Rafael Cencič, Julija Jajalo in Tadej Frančeski) je zasedla peto mesto. Ekipi v kategoriji mlajših deklet, letnik 2007–2009 (Eva Puzić, Anja Zornada, Eva Prodan in Pia Bernat), in najmlajših fantov, letnik 2010 (Leon Božič, Filip Margon, Leo Petrucci in Kristjan Bilić), sta bili v okrnjeni zasedbi prvi. Posebej pa gre pohvaliti prvo ekipo OŠ Livade v kategoriji mlajših fantov (Vasja Leo Zornada, Tomi Gregorovič, Vid Reščič in Vid Ludvik), ki so v najštevilčnejši konkurenci od možnih 20 točk dosegli 17 točk, enako kot prvouvrščena ekipa iz Kopra. V isti kategoriji je dosegla druga ekipa iz OŠ Livade (Alexander Christidis, Jan Petrucci, Oliver Vidaković ter Matija in Žiga Frančeski) odlično četrto mesto.   

Vsekakor je potrebno pohvaliti vse. Mogoče so imele nekatere ekipe malo smole z žrebom in tako dobile zahtevnejše nasprotnike. Najpomembneje je, da so se vsi borili po najboljših močeh in da je bila med tekmovanjem vseskozi prisotna pozitivna klima ter velika mera solidarnosti in medsebojnega spoštovanja.

Na koncu naj (ponovno) omenimo zmagovalne ekipe. Med st. fanti je zmagala OŠV Ankaran, med st. dekleti OŠ Sečovlje, med ml. fanti OŠ Koper, med ml. dekleti pa OŠ Livade Izola ter med najmlajšimi fanti OŠ Livade Izola.

Še enkrat čestitke vsem za pogum in seveda lepe rezultate.

Dušan G.

Comments are closed.
Skip to content