Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola
Loading Dogodki

Prihajajoči Dogodki

Dogodki Search and Views Navigation

februar 2021

Prešernov dan, slovenski kulturni praznik

7. februarja - 8. februarja

Prešernov dan (s polnim uradnim imenom Prešernov dan, slovenski kulturni praznik) je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik - dela prost dan v Republiki Sloveniji, ki ga praznujemo na 8. februar, obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Na ta dan poteka osrednja državna proslava, na kateri podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti v Sloveniji.

Preberite več »

Informativna dneva za vpis v srednje šole

11. februarja - 13. februarja

Informativni dan za srednje šole bo potekal v dveh terminih, in sicer v petek 14. 2. in soboto, 15. 2. 2020. Predstavitve na srednjih šolah v sklopu informativnih dni bodo potekale v dopoldanskih in popoldanskih urah, preverite pa na svojih želenih šolah, ob kateri uri so. Na večini šol se bodo v petek odvijali ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Seveda pa se ura razlikuje od srednje šole do šole. Predlagamo, da dobro premislite in…

Preberite več »

Zimske počitnice

21. februarja - 26. februarja

Dobra polovica šolskega leta je za nami. Čas je za zabavo na snegu!

Preberite več »

april 2021

Velikonočni ponedeljek

4. aprila - 5. aprila

Na velikonočni ponedeljek, dan po veliki noči, se kristjani spominjajo prikazovanja vstalega Jezusa njegovima učencema. Po običaju verniki tega dne obiščejo sorodnike in prijatelje ter delijo veselje ob prazniku Jezusovega vstajenja. Velikonočni ponedeljek je podobno kot v večini evropskih držav tudi v Sloveniji dela prost dan.

Preberite več »

Pouka prost dan

25. aprila - 26. aprila

Uživajte!

Preberite več »

Prvomajske počitnice

26. aprila - 2. maja

Pred vstopom v zaključni del šolskega leta si bomo moči nabrali na Prvomajskih počitnicah.

Preberite več »

Dan upora proti okupatorju

26. aprila - 27. aprila

Dan upora proti okupatorju je državni praznik, ki ga v Sloveniji praznujemo 27. aprila. Je dela prost dan, kar pomeni, da vam ni treba v šolo, odraslim pa ne v službo. Ta dan je običajno vsako leto uvod v prvomajske počitnice.

Preberite več »

Praznik dela

30. aprila - 2. maja

Praznik dela (znan tudi kot prvi maj) je mednarodni praznik delavstva, ki ga 1. maja vsako leto praznujejo v večini držav sveta, redka izjema so ZDA. Praznik je izvorno spomin na krvave demonstracije v ameriškem Chicagu v teh dneh leta 1886. Tradicija prvega maja kot mednarodnega praznika dela se pričenja v letu 1886 s Haymarketskim izgredom, ko je Federacija organiziranih obrti in delavskih zvez po uspehih, ki jih je doseglo kanadsko delavsko gibanje zlasti leta 1872, zahtevala več delavskih pravic,…

Preberite več »

junij 2021

Dan državnosti

24. junija - 25. junija

Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki se praznuje 25. junija, in je dela prost dan v Republiki Sloveniji. Obeležuje spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, sicer slavnostno razglašeni naslednji dan, 26. junija, na Trgu republike v Ljubljani. 

Preberite več »

Poletne počitnice

27. junija - 31. avgusta

Želimo Vam prijetne poletne počitnice!  

Preberite več »
+ Izvozi dogodeke