Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola
Loading Dogodki

Prihajajoči Dogodki

Dogodki Search and Views Navigation

april 2021

Pouka prost dan

25. aprila - 26. aprila

Uživajte!

Preberite več »

Prvomajske počitnice

26. aprila - 2. maja

Pred vstopom v zaključni del šolskega leta si bomo moči nabrali na Prvomajskih počitnicah.

Preberite več »

Dan upora proti okupatorju

26. aprila - 27. aprila

Dan upora proti okupatorju je državni praznik, ki ga v Sloveniji praznujemo 27. aprila. Je dela prost dan, kar pomeni, da vam ni treba v šolo, odraslim pa ne v službo. Ta dan je običajno vsako leto uvod v prvomajske počitnice.

Preberite več »

Praznik dela

30. aprila - 2. maja

Praznik dela (znan tudi kot prvi maj) je mednarodni praznik delavstva, ki ga 1. maja vsako leto praznujejo v večini držav sveta, redka izjema so ZDA. Praznik je izvorno spomin na krvave demonstracije v ameriškem Chicagu v teh dneh leta 1886. Tradicija prvega maja kot mednarodnega praznika dela se pričenja v letu 1886 s Haymarketskim izgredom, ko je Federacija organiziranih obrti in delavskih zvez po uspehih, ki jih je doseglo kanadsko delavsko gibanje zlasti leta 1872, zahtevala več delavskih pravic,…

Preberite več »

junij 2021

Dan državnosti

24. junija - 25. junija

Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki se praznuje 25. junija, in je dela prost dan v Republiki Sloveniji. Obeležuje spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, sicer slavnostno razglašeni naslednji dan, 26. junija, na Trgu republike v Ljubljani. 

Preberite več »

Poletne počitnice

27. junija - 31. avgusta

Želimo Vam prijetne poletne počitnice!  

Preberite več »
+ Izvozi dogodeke