Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Polfinalno in finalno tekmovanje v akrobatiki

V ponedeljek, 13.decembra 2021, smo se udeležili državnega polfinala v akrobatiki v športni dvorani na OŠ Vojke Šmuc v Izoli.

Mlajše deklice so v zasedbi Ema Akrapovič, Sofija Šmitran, Vita Gombač, Maša Jurkovič in Emily Alao, opozorile nase, osvojile 1.mesto in napovedale preboj med najboljše tri ekipe v Sloveniji. Posamezno je 1.mesto osvojila Ema Akrapović, drugo mesto je zasedla Sofija Šmitran ter tretje mesto Maša Jurkovič. Med mlajšimi deklicami se je odlično odrezala tudi druga ekipa šole, kjer je zaradi števila tekmovalk štel vsak rezultat (Neja Akrapović, Maša Pižent, Špela Valenčič in Triša Jurkovič) in tako osvojila 5.mesto.

V kategoriji starejših deklic so Diti Kljun, Gaja Pavlica, Pika Vuk, Anja Zornada in Eva Kavčič ekipno zasedle 1.mesto in se tako kot mlajše deklice v polnem zagonu uvrstile v državni finale. Tik pod vrh se je posamezno uvrstila Anja Zornada. Šolo sta kot posameznici z dobrim nastopom zastopali tudi Hana Poropat in Gaja Cetinski.

Šolo sta zastopala tudi dva fanta, Jan Kavčič in Dane Kljun, in sicer v kategoriji mlajših dečkov. Jan je dosegel prvo mesto, Dane pa je stopil na drugo stopničko.

V četrtek, 16.decembra 2021, smo se tako udeležili še državnega finala v akrobatiki, ki ga je gostila OŠ Koper v Kopru. Mlajše deklice (Ema Akrapovič, Sofija Šmitran, Vita Gombač, Maša Jurkovič in Emily Alao) so ponovno pokazale svoje znanje v najboljši luči in osvojile najvišjo stopničko in tako postale DRŽAVNE PRVAKINJE. Posamezno je na stopničkah pristala Ema Akrapovič, in sicer na odličnem 3.mesu.

V kategoriji mlajših dečkov sta se tudi tokrat odlično odrezala Dane Kljun in Jan Kavčič, ki je stopil na mesto podprvaka.
Odličen tekmovalni dan so tako zaključile še starejše deklice (Diti Kljun, Gaja Pavlica, Pika Vuk, Anja Zornada in Eva Kavčič), ki so si prav tako kot mlajše deklice priborile naslov DRŽAVNIH PRVAKINJ. Posamezno sta si Pika Vuk in Anja Zornada prisvojili naslov državnih podprvakinj.

Iskrene čestitke športnicam in športnikom ter mentoricam Staši Jug in Mii Rajčević, ki sta uspešno prepeljali tekmovalke in tekmovalce v preboj na najvišje stopničke. Seveda velja ob tem omeniti zavzetost tekmovalcev tudi v lokalnih športnih klubih.

Comments are closed.
Skip to content