Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Gostujoča razstava na naši šoli – Fotovizije-Ravnotežje

Z začetkom januarja na OŠ Livade Izola, gostimo fotografsko razstavo FESTIVALA MLADINSKE KULTURE, ki je bila pred tem na ogled v Sončni dvorani, prostorih JSKD Izola.

Na razstavi so na ogled fotografska dela osnovnošolcev, srednješolcev in študentov.

Razstava je navdušila tako učence, kot učitelje ter vzpodbudila zanimanje učencev za fotografsko dejavnost. Tako, da se že dogovarjamo za sodelovanje med JSKD (mentorstvo fotografa) in šolo za možnost izvedbe fotografskega tečaja in dela na terenu z zaključno fotografsko razstavo v obeh zavodih. In v kolikor se situacija z pandemijo zaključi, razmišljamo o vključitvi ostalih izolskih šol v fotografski natečaj.

Tematiko fotografske razstave ISKANJE RAVNOTEŽJA so fotografi izrazili v raznolikih interpretacijah z dobro vsebinsko poglobitvijo. Oziroma, kot je v spremnem katalogu razstave zapisala Nataša Kovšca: »Ravnotežje ali ravnovesje je namreč kompleksna tema, ki označuje stanje, pomembno ne le v življenju vsakega posameznika in širše skupnosti, ampak tudi v živi in neživi naravi ter v ohranjanju odnosa med človekom in naravo.«

Zahvaljujemo se ge. Niki Pegan iz Izolske JSKD za sodelovanje.

Zapisala likovna pedagoginja na OŠ Livade, Ingrid Knez

Comments are closed.
Skip to content