Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Naše učenke in učenci so se, v minulih dneh, udeležili nekaterih področnih tekmovanj.

Na področnem šolskem prvenstvu v namiznem tenisu v Izoli smo nastopili z našimi najmlajšimi. Z dvojno zmago smo dokazali, da se nam ni bati za bodočnost.

Med fanti l. 2011 in mlajši je zaradi bolezni izpuščenem občinskem prvenstvu slavil naš Žan Valantič. Med dekleti je osvojila zlato Kim Krajnc Grižon, na stopničko nižje pa Ana Božeglav. Žal je zaradi odsotnosti (šola v naravi) naš občinski prvak Filip Margon prepustil zmago ostalim nastopajočim. Časa za dokazovanje bo še v bodoče.

Na strelskem področnem prvenstvu v Postojni je, našo šolo med mlajšimi dekleti zastopala Eva Prodan in zanesljivo zmagala. S tem rezultatom je zasenčila marsikaterega fantovskega vrstnika in se uvrstila na državni finale na začetku aprila v Ljubljani.

V četrtek, 3. 3. 2022 ob 10.00 smo na naši šoli organizirali šolsko področno odbojkarsko prvenstvo za starejše učence in učenke. Tekmovanja so se udeležile osnovne šole iz Ankarana, OŠ Antona Ukmarja, OŠ D. Bordona, OŠ Škofije, OŠ V. Šmuc, OŠ Koper in OŠ Lucija. Po dvoletnem mukotrpnem pregovarjanju z nadležnim virusom smo tudi športniki zadihali s polnimi pljuči in odprli vrata na stežaj šolskim športnim tekmovanjem.

V konkurenci petih obalnih šol med dekleti so odstopale učenke iz Ankarana in prepričljivo slavile na turnirju. Sledila je OŠ Koper, kateri so se bojevito zoperstavila naša dekleta na čelu s kapetanko Eriko Muženič in pristala na koncu kot bronasta v skupnem seštevku.

Letos so skupaj igrale : Erika Muženič, Melani Močnik, Zala Milostnik, Anja Lacić, Lana Savić, Pia Koncilja, Elis Stupar, Paula Matekovič, Ana Vadnov, Paulina Tuljak, Eva Kitić in Eva Džamastagić. Med tremi fantovskimi ekipami je bilo zelo izenačeno in na koncu so odločale malenkosti. Zmagala je OŠ A. Ukmarja, druga je bila OŠ D. Bordona, tretji so bili sosedje iz OŠ V. Šmuc.

Na področnem tekmovanju v namiznem tenisu je Žan Balantič zasedel prvo mesto v kategoriji B: posamezno učenci od 1. do 5. razreda (do vključno 80 točk). V isti kategoriji B1: posamezno učenke od 1. do 5. razreda (do vključno 80 točk) pa je zmagala Kim Kranjc Grižon, drugo mesto pa je zasedla Ana Božeglav.

Vsem udeležencem čestitamo!

Comments are closed.
Skip to content