Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Naši mladi šahisti ponovno zelo uspešni na ekipnem tekmovanju

V soboto, 2. 4. 2022 je na naši šoli potekalo letošnje Obalno ekipno osnovnošolsko šahovsko prvenstvo. Na prvenstvu so tekmovali mladi šahisti in šahistke iz šestih osnovnih šol obalne regije. Tekmovali so v dveh starostnih kategorijah.

Pohvaliti velja vse šahiste in šahistke naše šole, saj so se v vseh kategorijah uvrstili med najboljše tri prvouvrščene. Tekmovanja se je udeležilo 12 ekip iz 6-tih šol.

Posebej je potrebno čestitati ekipi mlajših fantov Livade 2, (Martin Prodan 4.razred, Tim Gregorovič in Jaka Žlogar 3. razred ter Maja Perič 5.razred, ki je tudi lahko tekmovala v tej ekipi), ki je dosegla prvo mesto in se s tem avtomatično uvrstila na državno prvenstvo, ki bo naslednjo soboto na Ptuju.

Vsekakor si čestitke zasluži tudi ekipa mlajših fantov Livade 1 (Kristjan Bilić, Leo Petrucci, Dane Kljun in Aleksej Udovič, vsi 6.razred) v isti kategoriji, ki je za drugo uvrščeno OŠ Koper in pred OŠ Ankaran, zasedla tretje mesto.
Izkazali so se tudi ekipi starejših fantov in deklet.

Fantje (Vasja Leo Zornada, 9.razred, Jan Petrucci, 8.razred, Vid Ludvik in Matija Frančeski 7.razred) so v kategoriji med 5 ekipami zasedli tretje mesto, dekleta (Eva Prodan in Erin Kočevar, 7.razred ter Rebeka Vitasović, 8.razred) pa so zasedla drugo mesto.

Še enkrat čestitke vsem tekmovalcem za pogum in seveda izvrstne rezultate.

Ponosni smo na Vas!

Dušan G. in Ana L

Prejšnji

Naslednji

Comments are closed.
Skip to content