Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

32. nacionalni otroški parlament

V ponedeljek, 11. aprila 2022, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo zasedanje 32. nacionalnega Otroškega parlamenta v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. Udeležilo se ga je 111 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije, med njimi tudi naša učenka Lana Vabič iz 8.a razreda.

V uvodu je vse pozdravil in izrekel dobrodošlico predsednik Državnega zbora Republike Slovenije g. Igor Zorčič. Kasneje pa so spodbudne besede mladim parlamentarcem namenila tudi predsednica ZPMS ga. Darja Groznik in predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

Mladi parlamentarci so na zasedanju razpravljali o osrednji temi »Moja poklicna prihodnost« in o petih podtemah, ki so bile tema razprave po skupinah (Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti; Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo; Vpliv covid-19 na izbiro poklica).

Na koncu so izbrali tudi temo za 33. nacionalni Otroški parlament, ki bo potekal v prihodnjem šolskem letu. Med vsemi temami so z večino glasov izbrali »Duševno zdravje otrok in mladih«.

Po parlamentarnem zasedanju je sledil še voden ogled DZ in skupno kosilo.

Lidija L. in Maja Š

Comments are closed.
Skip to content