Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Finalno šolsko državno tekmovanje v športni gimnastiki

PREPROSTO … NAJBOLJŠI!

FINALNO ŠOLSKO DRŽAVNO TEKMOVANJE V ŠPORTNI GIMNASTIKI
Koper, 19. 5. 2022


Po vsakodnevnem večtedenskem postavljanju vseh orodij v telovadnici smo se petkovo že nekoliko utrujeni, tako učiteljici Mia in Staša kot tudi učenci, udeležili državnega finala v športni gimnastiki na OŠ Koper.

Vsem je bilo jasno, da lahko s tem sklepnim dejanjem letošnjih gimnastičnih tekmovanj dokažemo, da je vrh v tej sezoni obarvan livadsko.
Dekleta so se srečala s poznanimi tekmicami s šolskih in klubskih tekmovanj, saj trenirajo tudi v obalnih gimnastičnih klubih. Ekipe mlajših dečkov so se med seboj nekoliko bolj ogledovale, saj se s klubskih gimnastičnih tekem ne poznajo in so kar štirje v ekipi žulili le šolski drog, bradljo, kozo in parter. Pa vendarle so kot tretji na zmagovalni oder ponosno stopili Dane Kljun, Jan Kavčič, Tim Vuk, Ilan Jagurdžija in Brin Jančar.
Mlajše deklice v postavi: Ema Akrapović, Maša Jurkovič, Sofija Šmitran, Emily Alao in Vita Gombač so svojimi brezhibnimi nastopi prepričale prav vse sodnike in so tako skočile na najvišjo stopničko. Na tej stopnički je tudi v posamični konkurenci zlato odličje prejela Ema Akrapović.
Ko so na oder že poklicali tretje in drugo uvrščeno ekipo pri starejših deklicah, smo si le izmenjevali poglede z enim vprašanjem: Je to res to? Seveda, dekleta so osvojila najžlahtnejše odličje v sestavi: Anja Zornada, Diti Kljun, Eva Kavčič, Pika Vuk in Gaja Cetinski. Anja je blestela tudi v posamični konkurenci in si delila 1. mesto.
Že na polfinalu so bila naša vsa ekipna prva mesta. Jan, Dane, Ema, Maša J. in Anja pa so bili uvrščeni na zmagovalni oder med posamezniki. Na polfinalnem tekmovanju v Izoli so nastopile še posameznice … za ekipo je žal zmanjkalo članic v ekipi. Tik pred tekmo, na petek 13., se je poškodovala naša Neja Akrapović in tako so se samostojno borile Špela Valenčič, Maša Pižent, Alja Poropat pri mlajših ter pri starejših deklicah Ina Jerman, Hana Poropat, Alin Dujmovič Šterpin in s poškodbo v prvi postavi tudi Gaja Pavlica, ki je pripomogla k uvrstitvi v finale.
In ko potegnemo črto pod letošnja gimnastična tekmovanja? Ob treh polfinalnih nastopih iz akrobatike, skokih z male prožne ponjave in orodni gimnastiki v hudi obalni konkurenci, ki včasih presega državno raven, ter treh finalnih tekmovanjih je bilo ob vseh razglasitvah tako ekipno kot tudi posamično vedno slišati
Osnovna šola Livade Izola.

Učenci in učenke, ponosni smo na vas!


Športni aktiv

Comments are closed.
Skip to content