Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Obisk učencev iz OŠ Livade pri županu

V torek, 21.6. 2022 se je po približno petdesetih letih vrnila k lastniku slika, narejena v njegovih otroških letih.
Gre za likovni izdelek, naslikan v tehniki tempere, v likovni nalogi temnih in hladnih barv. Izdelek, ki je vsa ta leta počival v šolskem arhivu likovnih izdelkov, je bil ob upokojitvi dolgoletnega likovnega pedagoga, Konija Steinbacherja podarjen v uporabo likovni pedagoginji Ingrid Knez, ki ga je ob njegovi upokojitvi nasledila.
Ob postavitvi vzporedne razstave ob 50-letnici osnovnošolskih ex-tempor, je bilo razstavljenih nekaj primerov izdelkov iz šolskega arhiva in takrat je naši učiteljici padla v oko slika, podpisana z imenom in priimkom našega župana, Danila Markočiča.
Obljubili smo, da bo sliko dobil nazaj, še prej smo jo uokvirili in dva dni pred zaključkom šolskega leta sva bila izbrana, da sliko predava županu.
Sprva nama je bilo zelo nerodno, župan nas je skupaj s svojo sodelavko sprejel v sprejemni dvorani, kjer so nas pogostili z osvežilno pijačo. Sedela sva ob boku župana, Paskal na njegovi desni, jaz pa na njegovi levi. Najina učiteljica likovnega pouka in občinska uslužbenka pa na drugi strani ogromne mize.
Vendar je župan z nama klepetal v zelo sproščenem tonu in naju veliko spraševal; kako je v šoli, če se ukvarjava s kakšnim športom ali hobijem in tako se je odprla tema pogovora, ugotovili smo, da župan pozna Paskalove strice in nonota, pa potem je spet stekel pogovor o Birbi, izolskih plažah in nato naju je vprašal, če imava kakšen predlog za izboljšave v Izoli in ker v tistem hipu nisva vedela kaj, je prosila najina učiteljica, če lahko predlaga ona.
Zanimalo jo je, zakaj je delček plaže ob avtokampu, nasproti bivše ladjedelnice tako zanemarjen in umazan. Zanemarjena in nevarna zarjavela ograja, odprt jašek meteornih voda in veliko smeti na produ, meče grdo luč ob vstopu v Izolo. Pa tako malo slovenske obale imamo! Pa peščeno dno je tam.
Župan je povedal, da situacijo urejujejo , z lastniki, ki imajo v najemu avtokamp.
Mi pa si želimo in upamo, da se to čimprej uredi, ker imamo radi lepo in urejeno Izolo.


Špela Pintarič, Paskal Sinožič in učiteljica LUM Ingrid Knez

Comments are closed.
Skip to content