Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

NA OBISKU PRI SOSEDOVIH

Naša šola ima srečo, da je soseda eni od trenutno najbolj imenitnih stavb na Obali: stavbi raziskovalnega inštituta InnoRenew. Le-ta predstavlja pomembno pridobitev za naš kraj, kot tudi za celotno Slovenijo, tam se ustvarja naša prihodnost, tam že delujejo nekateri poklici prihodnosti. Poleg tega je stavba večinoma narejena iz lesa, s čimer si je pridobila status največje lesene stavbe v naši državi. Vsi materiali, ki so vanjo vdelani, so večinoma lokalnega izvora. To je iz ekološkega vidika zelo pomembno, ker močno zmanjšuje okoljski odtis stavbe.

Sosedje so nas prijazno povabili v svoje prostore in za nas pripravili kratek, ampak bogat in zanimiv program. Bilo je to prejšnji petek, 7. 10. 2022: v treh rundah so nas popeljali na krožni ogled in smo se v enem dopoldnevu pri njih zvrstili vsi učenci prve triade po vnaprej domenjenem urniku in vrstnem redu.

Sprejela nas je gospa Vesna Starman, ki nas je po krajšem nagovoru v preddverju inštituta prepustila trem izkušenim raziskovalcem Daši, Jaki in .. Omenjena trojica nam je razkazala tri specializirane laboratorije; ogledali smo si laboratorij zvoka, laboratorij psihologov in laboratorij lesa. Vse je bilo izredno zanimivo in učencem bo zagotovo dolgo ostalo v spominu, prav tako kot učiteljicam, ki smo jih z velikim veseljem spremljale.

Comments are closed.
Skip to content