Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Gimnastični Krepat ma ne molat – Finale v akrobatiki

V torek, 13. 12. 2022, smo se udeležili državnega finala v akrobatiki v športni dvorani OŠ Koper. Zgodba bi se skoraj zaključila v ponedeljek, ko so na listi odsotnih v šoli pristale kar štiri od šestih tekmovalk. Del ekipe naših mlajših deklic, ki so izborile nastop v finalu in so v polfinalu stopile na najvišjo stopničko (Ema Akrapović, Neja Akrapović, Emily Alao, Maša Jurkovič, Sofija Šmitran ter Alja Poropat kot posameznica), je k počitku prisilila bolezen. Zmagovalni oder so si na polfinalu razdelili Ema Akrapović na najvišji stopnički ter Maša Jurkovič z drugim mestom.
V finalni boj so tako v torek stopile Maša Jurkovič, Sofija Šmitran, Emily Alao, Maša Pižent in Alma Delić… in OŠ Livade priborile TRETJE MESTO! Nepremagljiva v vsej konkurenci je bila tokrat Maša Jurkovič.

Le za las, za pičlih 0,2 točke, se je finale izmuznil ekipi starejših učenk: Hani Poropat, Ini Jerman, Anji Zornada, Gaji Cetinski in Piki Vuk.
Polfinalno tekmo je na prvem mestu zaključila Anja Zornada, ki je »prilepila« salte in premete in je bila na vadbi v šolski telovadnici deležna tistih vaaaaau efektov mimoidočih najmlajših na šoli.
Svojo uvrstitev v finale je Anja upravičila z odličnim petim rezultatom.

Pri fantih je na polfinalu med mlajšimi dečki Jan Kavčič dobil zlato, tik za njim pa se je uvrstil Ilan Jagurdžija. Ekipno prvo mesto na polfinalu sta poleg Tima Vuka priborila še debitanta Mark Krajcar in Matija Lutar Markovič. In očitno so elemente dobro izvedli tudi na finalni tekmi, da se fantje sedaj ponašajo s tretjim mestom v državi. Na zmagovalni oder je s tretjim rezultatom ponosno stopil Jan Kavčič v posamični konkurenci.
Dane Kljun, edini borec pri starejših učencih, je s prvim mestom na polfinalu tekmo na OŠ Koper zaključil z odličnim desetim rezultatom.

Iskrene čestitke športnicam in športnikom!!!
Fantje in dekleta pridno vadijo naprej, saj jih čakajo tekmovanja na mali prožni ponjavi.

Srečno!
Športni aktiv

Comments are closed.
Skip to content