Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Brez poraza »zmazale« celo Obalo

V torek, 17. 1. 2023, dober mesec po občinskem tekmovanju, smo na domačih tleh gostili področno tekmovanje iz odbojke za učenke letnik 2008 in mlajše. Pod vprašaj je izpeljavo tekmovanja zaradi varnosti postavilo deževje, ki ga »emental« streha športne dvorane Livade ne zadržuje najbolje. Tako je poleg ekipe zapisničarjev, pobiralcev žog vskočila še ekipa »brisalcev«, ki so bili v akciji med vsako točko. Hvala ekipi devetošolcev z izbirnega predmeta odbojka za vse opravljeno delo.  

V štirih urah borb brez predaha naša dekleta niso popustila. Po dokaj izenačenih uvodnih nizih, pa vendar z zmago 2 : 0, so naša dekleta tekmovanje pričela z ekipo iz Ankarana. Sledila je tekma z OŠ Anton Ukmar, kjer je do izraza prišla premoč naših odbojkaric. Rezultatu tretje tekme je nekoliko botrovala utrujenost, vendar se je v tretjem nizu pokazala tudi utrujenost nasprotnic iz Lucije in je tretji niz brez večje drame pripadal domačinkam. Tekme so si sledile ena za drugo, udeleženci so postajali nestrpni in čakali na končno uvrstitev, vendar je bilo potrebno počakati še veliki zaključek, ki je odločal o uvrstitvi v četrtfinale. Prvi niz s Koprčankami so slavile Izolanke, potem je sledilo prebujenje ekipe OŠ Koper in s tremi točkami prednosti ob zaključni žogi so našim prižgale rdeči alarm. Z izredno zbranostjo, natančnostjo in vsemi presežki je dihalo vseh šest deklet v polju. Nagrada za nepopustljivost je bil končni rezultat niza 17:15 v prid naših. Livadčanke so se veselile končne skupne zmage brez poraza ter tudi tega, da se tekma ni nadaljevala s tretjim nizom v zadnji tekmi. Utrujene, lačne in vedno skromne so prejele pokal in zlate medalje. Z njimi se je tokrat veselila tudi naša Neža Skuk (trenutno zamenjava učitelja Božeglava), ki je budno bdela nad našimi dekleti. 

Lakoto so ublažile kuharice, ki so bile ves čas obveščene o poteku tekmovanja in se na tem mestu zahvaljujemo, da so vztrajale z nami s poznim kosilom. 

Sledi četrfinale, ki se ga s tako ekipo lahko le veselimo. Oš Livade Izola so tokrat zastopale Paulina Tuljak, Elis Stupar, Eva Kitić, Eva Džamastagić, Erna Džafić, Maja Mikolič, Pia Bernat, Tia Stanič in najmlajša »petarda« Karla Matekovič. Zagotovo pa sta k uspehu pripomogli osmošolki Zala Milostnik in Anja Lacić, ki sta zaradi bolezni izpustili občinsko tekmovanje.


SREČNO v četrfinalu!
Ponosni aktiv športa

Comments are closed.
Skip to content