Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Odbojka – polfinale za starejše učenke

V četrtek, 23. 3. 2023, smo se učenke OŠ Livade Izola odpravile v Kanal ob Soči, kjer se je na OŠ Kanal odvijalo polfinalno tekmovanje v odbojki za starejše učenke. Gostitelji so nas vljudno sprejeli z kratkim kulturno-športnim programom in nam ter OŠ Sostro zaželele obilico sreče in športnih užitkov. Čakali sta nas 2 težki tekmi. Prvo tekmo smo odigrale proti ekipi OŠ Sostro iz Ljubljane. Vedele smo, da bo tekma težka in izenačena, zato smo v igro vstopile nekoliko nesigurno. Dober začetni udarec in slab sprejem nasprotnic nam je omogočil, da smo tekmo povedle in si pridobile kar nekaj točk prednosti. Po nekaj napakah in malo slabši igri v obrambi pa so se nam nasprotnice hitro približale in rezultat izenačile na 18:18. Takrat smo vedele, da bomo za zmago morale dati vse od sebe. Prvi niz smo zmagale z rezultatom 25:22.

Drugi niz se je začel zelo izenačeno, točke so se izmenjavale iz sekunde v sekundo, igra je potekala hitro in odločno, vendar nam niza ni uspelo dobiti. Rezultat drugega niza je bil 18:25 v prid nasprotnic. Odločilen je bil 3. niz. Vedele smo, da bo za zmago potrebna motivacija, borbenost in vztrajnost. Z dobro igro v obrambi in dobrimi zaključki nam je uspelo zmagati z 10:15.

Z zmago prve tekme smo dobile potrebno motivacijo, da smo v naslednji boj proti OŠ Kanal vstopile odločno. Zmaga nad ekipo Kanalčank bi pomenila uvrstitev v finale, med najboljše 3 ekipe v Sloveniji. Vedele smo, da je cilj težko dosegljiv, saj so bile domačinke izredno dobra ekipa. Začetek je bil obetaven, saj smo povedle z 3:1, vendar so se nam domačinke hitro približale in tudi povedle. Zaradi dobre obrambe obeh ekip so bile točke izredno dolge. Kljub prikazani dobri igri v obeh nizih smo morali priznati premoč domačink z rezultatom 2:0 (25:8, 25:10).

Tekmovanje smo tako zaključile na 2. mestu. (4.-6.mesto v Sloveniji) in z najvišjim dosežkom OŠ Livade do sedaj. Hvala učiteljici Neži za strokovno vodenje ekipe.

Comments are closed.
Skip to content