Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

VABILO – Srečanje mladih planincev na Vremščico

Planinsko društvo Izola v sodelovanju z OŠ Vojke Šmuc Izola, OŠ Livade in OŠ Oskarja Kovačiča, OŠ Livade in OŠ Ivana Babiča-Jagra Marezige vabi na SREČANJE MLADIH PLANINCEV PRIMORSKIH PLANINSKIH DRUŠTEV v nedeljo, 21. 5. 2023.

Tokrat se bomo odpravili na tradicionalno srečanje mladih planincev na Vremščico.
Vremščica je pogorje, ki se razteza med Senožečami, Pivko in Divačo. Najvišji vrh pogorja pa je Velika Vremščica (1027 m). Razgled z vrha sega od Dolomitov, prek Nanosa do Kamniško Savinjskih Alp ter prek Javornika, Snežnika in Slavnika do Jadranskega morja.
Naše izhodišče bo v vasi Senožeče, za vzpon in spust bomo potrebovali 4 ure.

Najprej se bomo povzpeli na vrh Vremščice, nato pa se bomo spustili na travnik, kjer bosta potekala kulturni program in sproščeno druženje s športnimi igrami, kvizi in podobno.

  • KDAJ IN KJE?: V nedeljo, 21.5., na avtobusni postaji pri OŠ Vojke Šmuc v Izoli ob 7.20, v Bertokih ob 7.35. Vrnitev je predvidena med 15.30 in 16.00.
  • KAKŠNO OPREMO POTREBUJEM?: Potrebujemo pohodniške čevlje in vremenu primerna oblačila v več plasteh, vetrovka, zaščita za sonce, dež in klope. V nahrbtniku naj bodo malica (vsaj dva sendviča), pijača, »železna rezerva« (npr. suho sadje, čokolada, žitna rezina), planinski dnevnik, v kolikor ga imate.
  • CENA?: Cena prevoza je 10 €.

PRIJAVE ZBIRAM DO ČETRTKA, 18.5. oz. do zapolnitve prostih – po elektronski pošti (ana.loncar@oslivade.si) in na SMS.

Comments are closed.
Skip to content