Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Državne podprvakinje na kvadrat!

Finalno šolsko državno tekmovanje v športni gimnastiki
Brežice, 24. 5. 2023

Po opravljenem šoferskem izpitu za vožnjo gimnastičnih orodij na parket telovadnice in spet nazaj v orodjarno, smo v ranem sredinem jutru potovali proti Brežicam…
Vsem je bilo jasno, da je veselje polfinalnega tekmovanja mimo in bo potrebno stisniti zobe še za sklepno dejanje letošnjega finala orodne gimnastike.
Mlajše deklice v postavi: Maša Jurkovič, Sofija Šmitran, Emily Alao, Alja Poropat in prvič z nam na tekmi najmlajša Lara Bonin so dale vse od sebe in zaostale le za eno ekipo. Med posameznicami je na najvišjo stopničko stopila neumorna Maša Jurkovič. Ponovila se je slika polfinala, žal je zaradi klubskih obveznosti doma ostala druga na polfinalu Ema Akrapović, do finala je ekipi pomagala še Maša Pižent.
Rezultate tekmovanja starejših deklic so objavili že med tekmo mlajših in je bila to še dodatna spodbuda za mlajše tekmovalke. Tik pod vrh so tako skočile naše starejše učenke Pika Vuk, Hana Poropat, Ina Jerman, Špela Valenčič in Anja Zornada, ki je skočila na visoko drugo stopničko tudi v posamezni konkurenci (poleg prvega mesta v polfinalu in številnih drugih tekmovanj pri ostalih šolskih predmetih). V stalni pripravljenosti smo imeli Gajo Cetinski, v polfinalu je nastopila še osmošolka Alin Dujmovič Šterpin.
Z nami sta bila še fantiča Tim Vuk in Ilan Jagurdžija, ki sta lepo presenetila z dobrimi nastopi. Hkrati pa sta na poti nazaj zagotovo poskrbela, da je bilo na avtobusu zabavno in je vožnja hitreje minila.

V letošnjm šolskem letu zaključujemo s tekmovanji gimnastike… Dejstvo je, da nobeno polfinalno in finalno tekmovanje ni minilo brez naših ekip in učencev na najvišjih stopničkah. Hvala učencem za ves trud in vsem staršem za vso podporo in sodelovanje.
O potenciranju, kvadriranju pa kdaj drugič ;), z našimi ekipami je vse mogoče!
Učenci in učenke, ponosni smo na vas!

Športni aktiv

Comments are closed.
Skip to content