Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

V tednu od 2. do 6. 10. 2023 obeležujemo Teden otroka. Letošnja rdeča nit je RADOVEDNOST, kar pomeni – zanimanje za različne stvari, ki nas vodi k odkrivanju sveta okoli nas in raziskovanju znanja. (Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954. Besedna zveza “teden otroka” je zaščitena že od leta 2011 in se zapiše z veliko začetnico.)
Radovednost je ena največjih človeških vrlin. Nihče ne ve točno, kako izgleda. Ampak, ko se pojavi, vse okoli nas postane izjemno zanimivo, saj ti kar naprej postavlja takšna in drugačna vprašanja, na katera moraš najti odgovore. Lahko te “začara” v mestu, gozdu, knjižnici, ob morju, v kuhinji, ko gledaš film ali bereš knjigo, pri malici, ko se vozimo z avtomobilom, v muzeju … pravzaprav vsepovsod. Če jo boste opazili, hitro opozorite tudi vaše prijatelje, da bo tudi njim odprla vrata v ta izjemni svet tisočerih vprašanj in odgovorov, v katerem ni nikoli dolgčas.

V letošnjem Tednu otroka bomo poiskali ZATO … na naš ZAKAJ!
Kako?
• V skupini/razredu se bomo z otroki pogovorili o radovednosti, o tem, kaj jih zanima, zakaj jih to zanima, kaj želijo izvedeti …
• Skupaj bomo izbrali čim bolj radovedno vprašanje, na katerega bi želeli poiskati odgovor.
• Skupaj se bomo podali na lov za odgovorom. Tokrat nam ne bo pomagal “stric Google”, temveč se bodo učenci odpravili “na teren”, v knjižnico, v muzej, galerijo, v gozd, v gledališče, v jamo, v mesto, v arhiv, povabili bomo gosta, ki nam lahko poda odgovor, obiskali bomo organizacijo/tovarno/institucijo …

Učencem bomo dali manj domače naloge, jim še posebno v tem tednu ponudi njim všečne vsebine in potek pouka izvajali po metodah, ki se jih najbolj razveselijo (učenje z igro, fit pedagogika) ali pa kar njim prepustili vodenje pouka.

V imenu Otroškega parlamenta vas lepo pozdravljava.
Ana in Jasmina

Comments are closed.
Skip to content