Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Čaroskrivnost ali kako se je v Livadah rodil muzikal

Torek, 12. 6. 2018, 18.00. Napolnjena dvorana kulturnega doma Izola polna pričakovanj radovedno zre v rdeče zavese, za njimi pa učenci polni adrenalina, naličeni in v razkošnih kostumih čakajo na svoj nastop. Zavesa se počasi odpira in čarobna pravljica se lahko začne.

Le kdo si ne bi želel živeti v deželi, kjer s palico vrtijo dobre čarovnice, kjer so glavna skrb vedno novi izumi in kjer je kratko malo čisto vse prav? V muzikalu Čaroskrivnost se srečamo s tako deželo – deželo »Vseprav«. A kaj, ko so na delu že zlobne čarovnice, ki bodo v deželo prinesle zmedo in žalost ter jo tako začarale v deželo »Vsenarobe«!

Šolski muzikal Čaroskrivnost je idejno zasnovala in vodila Andreja Štucin Cergol, ki je v sodelovanju s Tino Rožac poskrbela za režijski del. Besedilo Danijele Škergat Toškan je priredila Maja Murovec. S kreiranjem barvitih kostumov se je pozabavala Ingrid Knez, ki je skupaj z Nino Gaber šivala tudi pozno v noč. Sceno sta izvedli Ingrid Knez in Sanja Tošič, masko so oblikovale spretne roke Patricije Pečar, medtem ko je koreografijo pripravila Staša Jug. Pisanje avtorskih pesmi za muzikal in snemanje glasbenih podlag so učiteljice zaupale zunanjemu sodelavcu Iztoku Cergolu.

Krstna uprizoritev muzikala Čaroskrivnost je gledalce naravnost očarala, saj se je v njem zvrstilo kar 40 učencev OŠ Livade Izola v ročno izdelanih kostumih, dogajanje pa so popestrile izvirne pevske in instrumentalne melodije, vpete v skupinske koreografije. Za zastajanje diha so poskrbeli učenci s talenti na pevskem, besednem in plesnem področju, ki so k dobremu vzdušju doprinesli s svojo pristno željo po nastopanju na odru. Prispevek k predstavi so pridali tudi njihovi starši, ki so jim pomagali izdelovati klobučke in z njimi doma pridno vadili pred nastopom.

Tako kompleksen muzikal je krasen primer združevanja različnih umetnosti, ki jih ne bi bilo mogoče razviti brez usklajenega sodelovanja med učiteljicami glasbe, slovenščine, likovne umetnosti in športa. V času, ko se učitelji borimo s prenatrpanimi učnimi načrti, nam tovrstni projekti predstavljajo edinstveno priložnost za pobeg v neznano, za sproščanje ustvarjalnega duha in kreiranje nečesa nevsakdanjega, zanimivega, inovativnega

Comments are closed.
Skip to content