Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

V duhu Borisa Benčiča praznovali 47 obletnico izolskih ex-tempor

V četrtek smo tako v dopoldanskih urah po Izoli opazovali mlade ustvarjalce iz treh izolskih osnovnih šol, ki so na platna prenašali izbrane morske motive. Po navdih pa so se lahko odpravili tudi v izolske galerije, kjer so na ogled dela slikarja Borisa Benčiča.
 
Razstavo likovnih del ex-tempora smo si nato v popoldanskih urah ogledali v prostorih hotela Delfin, kjer je potekala tudi razglasitev najboljših del in podelitev bogatih nagrad. Kulturni program so popestrili plesna skupina Animagus in pevki Veronika Kopačin in Lana Hrvatin.
 
Ex-tempora se je udeležilo 61 učencev iz vseh treh izolskih osnovnih šol. Strokovno žirijo so sestavljali idejni oče ex-tempor Konrad Steinbache in vsestranski umetnici akademska slikarka Nika Rupnik in akademska kiparka Yuliya Molina. Nagrajena so bila tri zmagovalna dela, podeljenih pa je bilo še pet prvih nagrad, ki so po mnenju žirije poleg zmagovalnih del najbolj izstopali. Prav vsi udeleženci so prejeli priznanje.
 
 
Nika Rupnik je poudarila, da so bila tokrat vsa dela zelo lepa in kvalitetna, za kar je prav zagotovo zaslužno kvalitetno pedagoško delo v izolskih osnovnih šolah, saj je opazno, da imajo mladi ustvarjalci dobro razvit občutek za barvno in prostorsko kompozicijo. Pri izboru nagrajencev ob toliko odličnih delih je žal zmeraj tako, da je nagrad premalo, kljub temu pa se je žirija odločila za tista dela, v katerih je bilo zaznati tisto »pikico več«.
 
Za najboljše med zelo dobrimi so bili razglašeni Caroline Ulaga, Lana Fantar in Bilge Imeri, prve nagrade za kreativnost pa so prejeli Tinkara Koblar, Luka Kralj, Živa Hrovatin, Marko Jovanović in Jovana Nikolić. Posebno priznanje so prejele tudi mentorice iz izolskih osnovnih šol: Sanja Tošić (OŠ Livade), Fulvia Grbac (OŠ Dante Alighieri) in Klarisa Hrvatin Tomažić (OŠ Vojka Šmuc).
 
Avtorica: Sanja Tošić​
Avtor fotografij:  Janez Volmajer.
Comments are closed.
Skip to content