Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Vabilo na predavanje za starše “Otroci in agresivnost” 19. 2. 2019

Dragi starši.

Osnovna šola Livade organizira predavanje “Otroci in agresivnost“, ki bo v torek 19. februarja 2019, ob 17. uri – na dan ko bodo na šoli potekali tudi roditeljski sestanki. Predavanje bo vodila ga. Darja Barborič Vesel.

Agresivnost je socialni odziv, ki se poraja v možganih. Otrok je vselej agresiven zaradi nečesa, kar se dogaja ali se ne dogaja v odnosih, ki jih ima s pomembnimi bližnjimi. V zadnjih letih smo agresivnosti pri nekaterih otrocih dali nalepko »problematična«. Nagnjeni smo celo k temu, da imamo izražanje vsakega od intenzivnejših čustev (razen sreče) za nezaželeno tako doma kot v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Agresivnost ni enako nasilje. Agresivnost je nujna in življenjsko pomembna sila, brez katere ne bi bilo življenja. Res pa je, da potrebujemo ljudje 10‒15 let, da če so pogoji optimalni, ustrezno integriramo agresivna čustva in se naučimo destruktivno agresivnost transformirati v konstruktivno. Otroci so izkustvena bitja, učijo se skozi izkušnjo in ne skozi pridiganje, moraliziranje, očitanje ali kritiziranje. Zato je najbolj pomembno, da lahko bivajo z odraslimi, ki so dovolj pogumni, da si upajo biti čustveno živi, iskreni in pristni. Tudi v svoji agresivnosti.

O PREDAVATELJICI:
Darja Barborič Vesel je certificirana voditeljica seminarjev in predavanj Familylab Slovenija za starše, strokovne delavce, otroke in mladostnike. Mentorica skupin za starše, ki iščejo pot do kvalitetnejših odnosov v družini. Pokriva raznovrstne tematike, od varne navezanosti do postavljanja mej in življenja z najstniki. Trenutno je zaposlena pri obravnavah otrok s posebnimi potrebami v osnovni šoli. Specializirana je za otroke s čustveno-vedenjskimi težavami in za disciplinske težave v razredih. Je izvajalka izobraževanj za pedagoške kolektive vrtcev in šol predvsem s področja odnosov in vzpostavljanja avtoritete.

Prosimo Vas, da svojo udeležbo na predavanju potrdite s podpisom prijavnice ki jo vrnete razredničarki do četrtka, 14. 2. 2019

Comments are closed.
Skip to content