Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Ogled hotela Marina in »turistično« popoldne v okviru izbirnega predmeta TVZ

Šolsko leto se je prevesilo v drugo polovico in pred nami so vse toplejši dnevi, ki se jih še posebej veselimo pri izbirnem predmetu turistične vzgoje, saj to pomeni več pouka in dejavnosti na prostem. Prva destinacija v tem delu šolskega leta je bila v sredo, 20. 3., ko smo si ogledali hotel Marina v Izoli.

V hotelu so nas izjemno lepo sprejeli. Gospa B. Krajnc nam je prijazno razkazala hotel. Videli smo več različnih sob, savn in masažnih bazenčkov. Poleg tega nam je predstavila še delo v recepciji hotela, kar so kasneje naše učenke tudi praktično preizkusile. Njihov nastop v vlogi receptorke in gostov hotela je bil zanimiv, sproščujoč in hkrati tudi zabaven. Vsekakor pa so v teh vlogah uživale.
Posebej smo bili veseli tudi prijazne pozornosti s strani vodje recepcije gospe D. Jakomin in vodje hotela g. I. Evačića, ki nam je najprej prijazno predstavil poslovanje hotela. Spoznali smo, da gre za zelo kvaliteten hotel z zelo perspektivno strategijo. V ospredju sta prijaznost in kvaliteta na vseh področjih.

V prijetnem vzdušju smo se poslovili in si zaželeli, da se nekoč vrnemo kot gostje ali pa mogoče celo kot sodelavci.
V nadaljevanju popoldneva smo si ogledali še posebej zanimivo samostojno umetniško razstavo izdelkov iz porcelana. Svoje izdelke je razstavila naša specialna pedagoginja E. Štefančič, ki poleg svojega rednega dela, v okviru izbirnega predmeta turistična vzgoja poučuje učence oziroma učenke oblikovanja z glino. Njihovi izdelki so z vidika turistične promocije izjemni.
Na koncu našega »turističnega« popoldneva smo preizkusili še praktično znanje turističnega vodenja po Izoli. Učenci se namreč že veselijo, da bodo lahko v naslednjih mesecih sami vodili vrstnike nekaterih osnovnih šol iz Slovenije po Izoli, zato je tovrstno znanje še kako potrebno.

Dušan Gabrijel, učitelj izbirnega predmeta turistična vzgoja

Comments are closed.
Skip to content