Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Vabilo na predavanje “Kako starši pomagamo otrokom pri razvoju veščin za karierne poti prihodnosti?”

Kaj so tista ključna področja, na katerih lahko starši otroke opremijo za prihodnost?

V čem se današnje generacije v načrtovanju kariere razlikujejo od prejšnjih generacij?

Ali se zavedamo, katera so naša prepričanja in naše nedokončane zgodbe o lastni poklicni poti in kako s tem vplivamo na usmerjanje naših otrok?

Predavatelja bosta spregovorila o veščinah, kompetencah in drugih lastnostih, ki jih bodo otroci v prihodnosti koristno uporabili pri svojem kariernem delovanju. Družba prihodnosti zahteva večjo prilagodljivost, prožnost in širino. Zahteva učenje novih veščin, ki jih narekuje silovit razvoj tehnike, medijev in komunikacij. Zahteva, da ljudje delujejo iz notranjega motiva. Zahteva lastno iznajdljivost, prodornost, samostojnost, zavedanje lastne vrednosti. Zahteva sposobnost pogajanja, sodelovanj, zavedanja avtonomne vloge. Zahteva nove načine izobraževanja, z uporabo novih tehnoloških orodij. Svojim otrokom vsekakor želimo, da bi na poklicno pot stopili najbolje opremljeni.

V predavanju bodo predstavljeni konkretni primeri in zgodbe o tem, kako starši v domačem okolju lahko pomagamo otrokom razvijati vse potrebne veščine.

O IZVAJALCIH PREDAVANJA: Priljubljena predavatelja, Leonida in dr. Albert Mrgole, sta starša štirih otrok, starih od 23 do 30 let, vsak je na poti postavljanja svoje karierne poti. Vsaka zgodba je individualna, posebna. Vsak išče svojo pot na svoj način. Vendar imajo vsi v sebi notranjo naravnanost, da iz sebe nekaj naredijo, da najdejo delo, v katerem bodo uspešni, zadovoljni in cenjeni. Da se postavijo na samostojno pot in sledijo svojim sanjam.

Preko 15 let delujeta v psihoterapevtski praksi. Čar njunih predavanj so konkretne in uporabne zgodbe iz življenja, kjer brez olepševanja pokažeta stvari, kakor so v resnici. S svojim sproščenim načinom prinašata staršem uporabne namige in upanje za praktične rešitve in večjo povezanost v družinah. Trenutno sta najbolj prepoznavna po uspešnici, vzgojnem priročniku za starše Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Njuna predavanja so demonstracija življenjskih izkušenj, konkretnih ravnanj in dilem, so prenos žive izkušnje, ki ima pri učenju ljudi največji vpliv.

Po predavanju bosta predavatelja na voljo za dodatna vprašanja. Lahko boste kupili njuno knjigo.

Predavanje bo v ponedeljek, 21. oktobra 2019 ob 18.00 uri na Ljudski univerzi Koper, Cankarjeva 33

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca do 19. 10. 2019. Sprejetih bo prvih 40 prijavljenih!


Comments are closed.
Skip to content