Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

DRŽAVNE PODPRVAKINJE V AKROBATIKI

V četrtek, 12. 12. 2019, smo se udeležili državnega finala v akrobatiki v športni dvorani OŠ Brežice. Zgodba bi se skoraj zaključila v 15 km zastoju, v katerem smo se znašli pred Ljubljano zaradi prometne nesreče. S tako dobrimi ekipami na avtobusu smo hitro javili nevšečnost organizatorju tekme, ki je prijazno pričel tekmo z zamikom. Na finalu je teklo vse po maslu in dekleta so zaostala samo za najboljšimi akrobatkami iz Ljubljane in tako osvojile srebro. Med posameznicami je Anja Zornada prav tako za desetinko točke zaostala le za prvo- uvrščeno.

Le teden prej so mlajše deklice opozorile nase na državnem polfinalu, kjer so osvojile drugo mesto in napovedale preboj med najboljše tri ekipe v Sloveniji. Med posameznicami je takrat tretje mesto osvojila Pika Vuk, medtem ko je Anja Zornada zasedla prvo mesto.

Ekipa naših najmlajših, ki so jo sestavljale Ema Akrapovič, Karla Matekovič, Maja Perič, Maša Jurkovič Majerle in Sofija Šmitran je bila na polfinalu nepremagljiva. Zmagovalni oder so si razdelile Ema Akrapovič na najvišji stopnički, Maša Jurkovič Majerle z drugim mestom in Sofija Šmitran kot tretje-uvrščena.

Starejše deklice Pia Pavlin, Maja Krebelj, Gaja Pavlica, Tiana Brčina in Diti Kljun so le za las zgrešile najvišjo stopničko. Tokrat so nas v finalu razveselile z odličnim 5. mestom..

Pri fantih je na polfinalu med mlajšimi dečki Rok Pižent dobil leseno medaljo, tik za njim pa se je uvrstil Dane Kljun. Sta pa bila nepremagljiva najmlajša borca Jan Kavčič s prvim mestom in Tim Vuk z doseženim tretjim mestom.

Iskrene čestitke športnicam in športnikom ter Ani Škrbina in Staši Jug, ki uspešno vodi gimnastični krožek na šoli. Ob tem velja omeniti, da nekatera dekleta trenirajo tudi v obalnih gimnastičnih klubih.

Fantje in dekleta pridno vadijo naprej, saj jih čakajo tekmovanja na mali prožni ponjavi.

Srečno!
Športni aktiv

Comments are closed.
Skip to content