Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Postopno odpiranje šole

Spoštovani starši,

predvideno je postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 ter odpravljanje omejitev na področju vzgoje in izobraževanja. Vzgojno-izobraževalno delo za učence 1., 2. in 3. razreda osnovne šole bo tako predvidoma od ponedeljka, 18. 5. 2020, ponovno potekalo v prostorih šole.

Od predvidoma ponedeljka, 25. 5. 2020, dalje se bo vzgojno-izobraževalno delo izvajalo v prostorih šole tudi za učence 9. razreda. Prav tako od predvidoma 25. 5. 2020 dalje se bodo lahko v prostorih šole izvajali dopolnilni pouk ter druge oblike individualne in skupinske pomoči za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja.

Pred vstopom otroka v šolo, morate starši oz. skrbniki podpisati Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (v nadaljevanju Izjava), s katero potrdite, da je otrok zdrav.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije Covid-19. Naprošamo vas, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, Nacionalni inštitut za javno zdravje otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja šole vas naprošamo, da starši učencev 1., 2. in 3. razreda čimprej, vendar najpozneje do četrtka, 14. 5. 2020, do 9. ure razredničarki svojega otroka na e-poštni naslov oziroma na drug ustaljen način komunikacije, sporočite naslednje:

1) VKLJUČITEV OTROKA V VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNO DELO NA ŠOLI
Kot zapisano zgoraj, se v šolo se lahko vključijo le zdravi otroci. Ali se bo vaš otrok vključil v vzgojno-izobraževalno delo v šoli? Podpisano izjavo čimprej pošljite skenirano ali slikano razredničarki vašega otroka.

2) JUTRANJE VARSTVO
Na šoli bomo izvajali jutranje varstvo od 6.15 do pričetka pouka. Sporočite, ali bo vaš otrok vključen v jutranje varstvo in od katere ure dalje.

3) PODALJŠANO BIVANJE
Podaljšano bivanje bo potekalo od konca pouka do 16.30. Sporočite, ali bo vaš otrok vključen v podaljšano bivanje in do katere ure.

Do petka, 15. 5. 2020, boste starši učencev 1., 2. in 3. razreda prejeli natančna obvestila in navodila v zvezi s prihodom učencev v šolo, teden kasneje pa še starši devetošolcev in učencev z učnimi težavami.

Comments are closed.
Skip to content