Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

V četrtek, 8.10.2020, je na plaži v Simonovem zalivu potekalo občinsko šolsko prvenstvo v krosu. Tudi čudovito jesensko vreme ni moglo odtehtati žalostnega dejstva, da je zaradi strogih ukrepov glede corona virusa vsaka šola posebej odtekla in izmerila posamezne čase. Izostanek tekmovalnega naboja je botroval dejstvu, da smo v posameznih disciplinah izgubili ali zmagali za las. Teklo se je dva kroga, primerljiva s šolsko traso.

Med dekleti letnik 2009 smo slavili dvojno zmago saj je Klara Perič za samo pol sekunde zaostala za zmagovalko Evo Kavčič. Griša Rojc je osvojil srebrno medaljo med dečki letnik 2008. Leto starejši dečki l. 2007 so zabeležili tudi rekord proge, saj je Benjamin Lakošeljac iz OŠ V. Šmuc slavil z edinim časom, ki se je spustil pod tri minute. Med dekleti istega letnika se je najvišje na stopničke povzpela Paula Matekovič, tretja je bila Diti Kljun.

Med najstarejšimi dečki l. 2006 je dosegel najžlahtnejše odličje Almir Fazlioski, ki je za sekundo ugnal veslača Matijo Benčiča iz OŠ Dante Alighieri. Maša Felluga je bila tretja med dekleti. Tudi letos je skupna zmaga pripadla OŠ V. Šmuc, naša šola je bila druga in tretje mesto je pripadlo OŠ D. Alighieri.

Upajmo, da bo naslednje leto kot smo bili vajeni in bomo na štartu z ramo ob rami vsi najboljši tekači treh izolskih osnovnih šol.

Aktiv ŠPO

Comments are closed.
Skip to content