Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Izobraževanje na daljavo – nasvet za organizacijo dela doma

Dragi učenci, spoštovani starši,

v prihodnjem tednu se bo vzgojno-izobraževalno delo v šolah izvajalo prilagojeno. Učenci od 6. do 9. razreda se bodo izobraževali na daljavo.

Učenci, za uspešno delo doma je ključno, da si dobro organizirate čas. Predlagamo, da en dan prej načrtujete, kako bo potekal dan (pri čemer naj vam bo v oporo šolski urnik): preglejte, kaj morate naslednji dan predelati (načrt dela) in predvidite čas, ki ga boste namenili določenemu predmetu. Glede na to, da vas ne omejuje šolski zvonec, si lahko delo za šolo razporedite tako, kot vam najbolj odgovarja; pogoj pa je, da naredite vse, kar so učitelji predvideli za določen dan. Priporočamo, da po 30 ali 45 minutah učenja naredite 5-minutni odmor (za popiti vodo, se razgibati …; ne za tv ali telefon). Pomembno je, da se urnika, ko je enkrat določen, čim bolj držite.

Ob koncu dneva ponovno preglejte svoj načrt dela in obkljukajte, kar ste opravili. Če katere izmed nalog slučajno niste uspeli narediti, jo označite in dopišite k naslednjemu dnevu. Zapišite si snov ali nalogo, ki je niste razumeli, in prosite učitelja za dodatno razlago.

Starši se z leti otrokovega šolanja vse manj neposredno vključujete v otrokovo učenje: učenci od 6. do 9. razreda so pri šolskem delu večinoma že precej samostojni.
V vsakem primeru otroku pomagajte pri načrtovanju dela in ga spodbujajte, da naloge opravlja vsak dan sproti. Bodite mu v oporo. Nadzorujte ga ter spodbujajte k samostojnosti in prevzemanju odgovornosti za učenje.

Srečno in ostanite zdravi!

Šolska svetovalna služba

Comments are closed.
Skip to content