Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Vsako leto na OŠ Livade Izola obeležimo za našo kulturo zelo pomemben dan – 8. februar. Obletnica smrti našega poeta Franceta Prešerna je postala državni praznik zaradi njegovega velikega prispevka naši visoki kulturi.

Besedni umetnik Feri Lainšček, letošnji Prešernov nagrajenec, nas v svojih številnih pesmih in romanih spomni na bogastvo kulture, ki jo nosimo v sebi in jo izražamo v odnosu do drugih. Predpraznični dan bomo začinili tudi s ščepcem njegovega ustvarjanja.

V petek, 5. 2. 2021, Vas vljudno vabimo, da si ogledate video proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku – Kultura je v nas, ki bo objavljena na spletni strani naše šole.

Pod pojem narodna kultura se da uvrstiti marsikaj: vse od običajev, jedi, pesmi do muzejskih zbirk, starih stavb in vrednot posamezne družbe. Slednje je pesnik France Prešeren resolutno zapisal v Zdravljici, katere 7. kitica predstavlja našo državo.

Pri ustvarjanju letošnje posebne proslave smo ob pouku na daljavo moči strnili učitelji Jaka Jerina, Maja Murovec, Andreja Štucin Cergol, Jasmina Turk in učenci naše šole. Iskreno se zahvaljujemo gospe ravnateljici, Zvonki Radojevič in Centru za kulturo, šport in prireditve Izola, Iztoku Cergolu, Davidu Kuncu, nekaterim bivšim učencem, ki so priskočili na pomoč, ostalim sodelujočim in gostu presenečenja, ki naj še nekaj časa ostane skrit.

Želimo vam prijeten ogled proslave in lepo praznovanje osrednjega kulturnega praznika, Prešernovega dneva!

Učenci in zaposleni OŠ Livade Izola

Comments are closed.
Skip to content