Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Tekači previharili viharje

V petek, dne 8.10.2021, se je na plaži v Simonovem zalivu teklo izolsko občinsko šolsko prvenstvo v krosu. Kljub orkanski burji je dež sramežljivo zmočil tekaško traso, tako da ni bilo dvoma da gre za pravi kros.

Najboljši tekači se niso pustili zmesti in kljubovali tudi razpenjenemu morju, ki je močil promenado na kateri so se odločali zaključni šprinti. Ob melodijah našega lokalnega matadorja Rudija Bučarja se je tekmovanje začelo.

Damam prednost in po začetnem pogumnem prevzemu vodstva naše učenke 9.r Diti Kljun je v zaključku teka Paula Matekovič prevzela vajeti v svoje roke in Livadčani smo zabeležili prvo in tretje mesto. Med fanti je leteča gazela Benjamin Lakošeljac (OŠ Vojke Šmuc) uprizoril solo tek in vodil od štarta do cilja v lepem tekaškem slogu.

Nekaj podobnega se je zgodilo med leto mlajšimi fanti, le, da je tokrat blestel naš učenec Griša-Ranta in zmagal, malo za njim je pritekel Jan Macolič. 2:0 za košarkaše proti nogometašem. Dekleti sta prispevali dvojno zmago med 7.r, kjer je Klara Perič, sicer odlična plavalka v zaključnem finišu ugnala atletinjo Erin Kočevar. Eva Kavčič je pristala na nehvaležnem 4. mestu. Med fanti je suvereno pritekel srebrno medaljo Rok Pižent. Prava drama se je odvijala v zaključku tekmovanja kjer je Tito Vadnov ugnal sošolca Nika Janeva malo pred ciljem.

Končni vrstni red je bil v prid OŠ Vojke Šmuc, druga je bila naša šola in tretji so bili učenci iz OŠ Dante Alighieri.
Čestitke vsem našim vztrajnim tekačem.

Športni aktiv

Comments are closed.
Skip to content