Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Iz devetdesetih minut nogometne tekme svetovnega prvenstva bi lahko naredili koncentrat intenzivnih dvajsetih minut pestrega dogajanja na občinskem tekmovanju za starejše učence na OŠ Livade, v zgodnjih popoldanskih urah torka, 29. 11. 2022.
Tih začetek priprav na občinsko tekmovanje pri naših fantastičnih devetošolcih ni napovedoval tako razburljivega dogajanja v nadaljevanju. Kapetan ekipe Andrej Pečar je po izredno discipliniranem uvodnem ogrevanju z ekipo nestrpno pričakoval prihod nasprotnikov. Vsaki potezi Andreja so sledili Jan Macolič, Marc Vilijem Mohorčič, Vid Reščič, Andrej Lekoski, Luard Kastrati in seveda golmana Luka Sedmak in Aljaž Smoje.
Sprva je tekma z igralci OŠ Dante Alighieri izgledala še enakovredna, v nadaljevanju pa se igra ni več premaknila izpred gola modre ekipe italijanske šole. Po dveh golih Andreja Pečarja je nasprotnikom le uspelo zatresti mrežo Livadčanov, vendar je kapetan hitro vrnil udarec s tretjim zadetkom.
Z enakim izidom 3:1 se je zaključila tudi tekma med obema našima sosednjima šolama. V uvodnem ogrevanju so učenci OŠ Vojke Šmuc v navalu zagona sami skoraj onesposobili svojega golmana z direktnim strelom v glavo. K sreči so imeli s seboj rezervo.
V zadnji tekmi je imel vodja ekipe iz Livad »tata« Dejan Pečar še največ dela. Ob izredno intenzivni igri, ki ni dopuščala napak, je le nastopil trenutek nezbranosti in je žoga našla pot mimo naših igralcev ter mimo golmana. Nervoza je naraščala, ob igrišču sta uradna pobiralca žog Tilen in Florijan izgubljala živce in pogledovala na uro. Andreju je bilo jasno, da do zaključnega piska sodnika Mujanovića tekma ni končana in je s fanti še pospeševal tempo igre. Le pol minute pred koncem je Andrej iz prostega strela, ko je predvidel skoke igralcev pred seboj, z žogo pri tleh in odbojem od nasprotnega igralca zadal odrešilni gol in ohranil možnost za nadaljevanje tekme. O končnem izidu so odločali penali in prvi so klecnili sosedje pri tretjem strelu.
Po petih letih smo tako ponovno lahko okusili zmago. Ob tem velja čestitati prav vsem igralcem za odlično, spoštljivo in pošteno igro.

SREČNO fantje v nadaljevanju tekmovanj!

Aktiv športa

Comments are closed.
Skip to content