Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

V petek, 10. 3. 2023, smo se učenke Oš Livade Izola ponosno, s polno volje in zagrizenosti odpravile na pot v Logatec, kjer se je na Osnovni šoli 8 talcev Logatec odvijala četrtfinalna tekma šolske odbojke za starejše deklice.
V telovadnico smo vstopile odločno a hkrati živčno, saj smo vedele da nas čakata 2 težki tekmi.
Prvo tekmo smo odigrale proti ekipi OŠ Solkan.
Tekma se je odvijala hitro, točke pa so se hitro obračale v našo korist. Izvrsten sprejem naše proste igralke Zale nam je dal moč, da smo igrale neustavljivo igro in bile težke nasprotnice. Ker smo si pribolile kar nekaj točk prednosti, smo izkoristile tudi dober začetni udarec Pie, Maje in Tie, ki so pred vstopom v igro na klopi vzpodbujale začetno šesterico.
Tekma se je končala z rezultatom 2:0 v prid Izolank.
Motivirane in polne energije smo se podale v naslednji boj proti OŠ 8 talcev Logatec. Slab začetek z rezultatom 8:1 za nasprotno ekipo je v ekipi vzbudil še dodatno živčnost. Vedele smo, da bo tekma težka, saj so bile nasprotnice močne, motivirane in uigrane. A nismo se ustavile. Pri time-outu smo staknile glave in se odločile, da se kljub slabemu začetku ne bomo predale. Dober servis naše petarde Karle in slab sprejem nasprotnic, nam je omogočil, da smo se približale na 5:8. Igra se je odvijala hitro. Izvrstne podaje Erne, ki je zamenjala mesto Elis zaradi poškodbe roke, so nam omogočile dobre zaključke, za katere so poskrbele Karla, Anja in Paulina. Tako smo rezultat izenačile na 13:13. V zelo izenačenem prvem nizu nam je uspelo zmagati s 25:18.
Vedele smo, da nas nič ne more ustaviti, zato smo šle s polno paro naprej. V drugem nizu sta naši dve centralki Evi poskrbeli za odličen blok in igro v obrambi. Tekmo smo zaključile z 2:0 in tako dokazale, da smo najboljše. Drvimo v polfinale… prvič v zgodovini šole. Že pred leti si je ekipa iz Livad to priborila, pa je vse skupaj ustavila korona. Držite pesti!

Comments are closed.
Skip to content