Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Letele pod strop telovadnice in na najvišjo stopničko

Polfinalno in finalno tekmovanje v skokih z male prožne ponjave

V torek, 14. 3. 2023, so se naše mlajše učenke od 4. – 6. razreda udeležile državnega finala v skokih z male prožne ponjave v športni dvorani na OŠ Antona Ukmarja v Kopru.
Ekipo so sestavljale Sofija Šmitran, Emily Alao, Maša Pižent , Neja Akrapović in Maša Jurkovič. Slednja je s svojimi skoki najbolj prepričala sodnika in postala DRŽAVNA PRVAKINJA v svoji konkurenci. Svojo odlično formo je tako le še potrdila, saj je dober teden pred finalom že na polfinalu v Dornberku osvojila tretje mesto. Tudi ostale deklice so odlično opravile s skoki, z vratolomnimi prevali letno in vsem je zastajal dih, ko so visoko iz zraka »pikirale« proti blazinam. Sodnik ni mogel najti odbitkov pri pristankih, saj so vse povrsti »prilepile« doskoke. In ko smo vse skupaj sešteli, je zadostovalo za osvojitev NAJVIŠJE STOPNIČKE. Do finalnega nastopa pri mlajših deklicah nam je pomagala tudi Ema Akrapović, ki je bila tokrat odsotna zaradi klubskih priprav. Še z njo v ekipi pa bi pri mlajših deklicah v finalu… prehiteli sami sebe ; ))).
V polfinalnem tekmovanju je na stopničke drugega mesta stopil tudi Jan Kavčič, ki mu je poškodba preprečila nastop v finalu. Konkurenca polfinala južnega dela Slovenije je zelo močna. Tako so starejše deklice z vrhunskimi skoki zasedle 5. mesto in bi zagotovo na finalu ugnale marsikatero višje uvrščeno ekipo severnega polfinala. Lahko le čestitamo Hani Poropat, Piki Vuk, Anji Zornada, Špeli Valenčič in Gaji Cetinski. Na polfinalu je odskakala Alja Poropat pri mlajših deklicah. Šolo pa so zastopali tudi mlajši dečki – Jan Kavčič, odličen šesti Tim Vuk, Ilan Jagurdžija in Matija Lutar Markovič. Nov član v ekipi je bil tokrat Artem Kudiaev, ki je suvereno nastopil na svoji prvi tekmi. Osvojili so 4. mesto.
In kdo je tokrat podeljeval medalje… štirikratni evropski in dvakratni svetovni prvak na bradlji… Mitja Petkovšek!

Z naslednjo tekmo nas čakajo gimnastična orodja…
Srečno!

ČESTITAMO!
Aktiv ŠPO

Comments are closed.
Skip to content