Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

SPLETNO PREDAVANJE NIJZ O NOVIH TOBAČNIH IZDELKIH

Spoštovani starši oz. skrbniki!

Uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (beli snus) in brezdimnih tobačnih izdelkov (snus, fuge, tobak za žvečenje) v Sloveniji med mladostniki narašča. Z namenom podati verodostojne informacije o teh izdelkih je NIJZ pripravil dve online predavanji na to temo. Predavanje ni namenjeno otrokom ali mladostnikom. Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Predavanji bosta potekali v (gre za isto predavanje v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat):

sredo, 8. 11. ob 16 uri in

torek, 14. 11. ob 16 uri.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/1398c300

Prijavljenim bodo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja.

Prijava je možna do zapolnitve prostih mest.

V kolikor se predavanj ne morete udeležiti, vas pa tema zanima, si lahko ogledate tudi posnetek predavanja, ki je na voljo na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=bWAGFiOPdBc

Več informacij o omenjenih izdelkih lahko dobite tudi na spletni strani NIJZ, na povezavi: https://nijz.si/zivljenjski-slog/tobacni-in-povezani-izdelki/, v zavihku Informacije za odrasle, vključno s podkastom o teh izdelkih. V drugem zavihku so na voljo tudi informacije za mladostnike in mlade odrasle.

Informacije o elektronskih cigaretah in ogrevanih tobačnih izdelkih so na voljo tudi v dveh kratkih videih Svetovne zdravstvene organizacije v slovenskem jeziku:

–        elektronske cigarete: https://www.youtube.com/watch?v=8vQZs4TlnFY

–        ogrevani tobačni izdelki: https://www.youtube.com/watch?v=zrjox2Bb3PA

Comments are closed.
Skip to content