Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Podnebni štrajk in pohod Koper-Izola

Kdaj? Petek 27.9.2019 ob 11.10 se odpravimo peš do avtobusne postaje v Izoli ter gremo z mestnim avtobusom do Kopra (pri pouku ste do 11.05, nato se zberemo in otrokom razdelim sendviče, ki nam jih bodo pripravili namesto kosila).

Do kdaj? Do 16.30. Zaključek pred OŠ Livade v Izoli (če ima kdo nujne obveznosti že bolj zgodaj, ga lahko starši pridejo iskat prej na pot med Koprom in Izolo).

Zakaj? Da podpremo svetovno gibanje mladih v boju proti podnebnim spremembam, s katerim je začela mlada okoljska aktivistka, komaj 16-letna Švedinja Greta Thunberg. Stavka bo potekala v več kot 150 državah po celem svetu. Od politikov se zahteva, da naj nujno čim prej sprejmejo ukrepe, s katerimi se bo znižal izpust ogljikovega dioksida in drugih toplogrednih plinov. Vsi imamo pravico do zdravega okolja, tudi naši zanamci! Sicer lahko v boju proti podnebnim spremembam s spremembo življenjskih navad veliko naredi prav vsak posameznik, tudi ti in jaz!

Plan? Najprej se bomo ob 11.55 h udeležili podnebnega štrajka v Taverni v Kopru. Okoli 13h bomo nato skupaj s »krožkarji« in erazmusovci iz OŠ Marezige krenili peš ob morju proti Izoli, se po poti pogovorili o vzrokih za podnebni štrajk, sproti naredili čistilno akcijo ob morju, se spoznali med seboj, se igrali, naučili kakšno pesmico itd.

Starši, nonoti ipd.? Pravzaprav ste vabljeni zraven. Številni delodajalci, organizacije, sindikati pozivajo tudi odrasle, da se pridružijo akciji in podprejo mlade. Priključite se nam lahko že ob 11.55 v Taverni ali ob 13h na pohodu.

Kakšno opremo potrebujem? Spremljajmo vremensko napoved. Vsekakor pa potrebujemo športno obutev in oblačila. V nahrbtniku naj bo še dodatna malica, ½ litra vode in vrtne ali delavske rokavice. Transparente bomo naredili v šoli. Lahko pa ga tudi doma.

PRISRČNO VABLJENI. VSAK OBRAZ, VSAK GLAS, VSAKO DEJANJE ŠTEJE!

Comments are closed.
Skip to content