Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

O TEKMOVALNEM FOKUSU IN NOGOMETAŠU MED GIMNASTIČARJI

OŠ Antona Ukmarja v Kopru je 28. 2. 2024 gostila tekmovanje državnega polfinala v skokih z male prožne ponjave. Vrvež v dvorani je bil velik in pogled preko množice je lahko le ujel tekmovalce, ki so kot pokovka leteli v zrak s svojimi akrobacijami.

Naše najmlajše je zastopala Mia Škrbina in dosegla odlično tretje mesto. Ekipo mlajših deklic so sestavljale Alja Poropat, Alma Delić, Emily Alao (5. na polfinalu), Maša Pižent in Sofija Šmitran (2. mesto). Slednja se je uvrstila v finale 14. 3. v Brežicah in tekmovalni »fokus« Sofije ni popustil niti za trenutek. V skupini finalistk 4. skupine je nastopila kot zadnja. Dejstvo je, da je jugovzhodni del Slovenije vedno zelo močna konkurenca, kar gre pripisati močni klubski dejavnosti in aktivnosti na šolah in se v tej skupini večinoma že odloča o stopničkah. Tako je z dobrim orientirjem Sofija vedela, da bodo odločale malenkosti. Na koncu nas je razveselila z drugim mestom finala.

Šolo je zastopala tudi ekipa mlajših dečkov, Ilan Jagurdžija in Matija Lutar Markovič, nov član v ekipi Klei Sinožič ter Tim Vuk, ki se je s tretjim mestom polfinala uvrstil na finalno tekmo. Glede na trenutno nogometno kariero smo lahko ponosni, da je s 4. rezultatom finala enakovredno konkuriral gimnastičarjem, ki dnevno trenirajo. Tudi Tim je v prvi triadi še treniral gimnastiko in lahko rečemo, da se vse naloženo obrestuje.

Tako bi lahko rekli tudi za Roka Piženta in Daneta Kljuna s 4. in 10. rezultatom polfinala starejših dečkov. Roka so od finala zadržale šolske obveznosti, Emo Akrapović, ki je bila na polfinalu tretja pa klubske. In že smo pri ekipi starejših deklic, katere del je bila tudi Ema, poleg Anje Zornada, Ine Jerman, Špele Valenčič, Gaje Cetinski, Triše Jurkovič in Neje Akrapović, ki so zasedle 5. mesto na polfinalu.
Tudi tokrat se je na finalu med publiko pojavil štirikratni evropski in dvakratni svetovni prvak na bradlji… Mitja Petkovšek.

V Brežice smo potovali skupaj s tremi osnovnimi šolami Kopra. Ob razglasitvi smo učiteljice ugotavljale, da zagotovo zasedemo 1. mesto med avtobusi z najuspešnejšimi tekmovalci tega dne.

Ob takih uspehih bi skoraj prepričali šoferja, da nas zapelje kar čez Trojane do doma ; ). Na koncu smo bili lahko zadovoljni, da nismo na poti na tekmovanje in nazaj naleteli na gnečo na cesti in smo jo le opazovali na nasprotnih voznih pasovih.

Čestitke vsem!

Staša Jug, aktiv ŠPO

Comments are closed.
Skip to content