Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Načrtovanje učenja na daljavo

Dragi učenci, spoštovani starši,

za vami (in nami) je prvih nekaj dni učenja na daljavo. Upamo, da delo poteka nemoteno in da učenci sproti delate naloge, ki so vam jih pripravili učitelji.

Pri delu doma ni šolskega zvonca, ki bi naznanil začetek in konec ure ali pouka. Verjetno ste že ugotovili, da je za uspešno delo doma ključno, da si dobro organizirate čas. Predlagamo, da en dan prej načrtujete, kako bo potekal dan (pri čemer naj vam bo v oporo šolski urnik): preglejte, kaj morate naslednji dan predelati (načrt dela) in predvidite čas, ki ga boste namenili določenemu predmetu.

Glede na to, da vas ne omejuje šolski zvonec, si lahko delo za šolo razporedite tako, kot vam najbolj odgovarja; pogoj pa je, da naredite vse, kar so učitelji predvideli za določen dan. Priporočamo, da po 30 ali 45 minutah učenja naredite 5-minutni odmor (za popit vodo, se razgibat …; ne za tv ali telefon). Pomembno je, da se urnika, ko je enkrat določen, čim bolj držite. (primer dnevnega urnika)

Če želite, lahko ob koncu dneva ponovno pregledate svoj načrt dela in odkljukate, kar ste opravili. Če katere izmed nalog slučajno niste uspeli narediti, jo označite in dopišite k naslednjemu dnevu. Zapišite si snov ali nalogo, ki je niste razumeli (vprašanja lahko pošljete učiteljem po elektronski pošti). (primer dnevnika dela)

Starši se z leti otrokovega šolanja vse manj neposredno vključujete v otrokovo učenje: učenci prvih treh razredov potrebujejo več vodenja, pomoči staršev; učenci od 4. do 6. razreda lahko naredijo določene naloge samostojno; učenci zadnjih treh razredov pa so pri šolskem delu večinoma že samostojni.

V vsakem primeru otroku pomagajte pri načrtovanju dela in ga spodbujajte, da naloge opravlja vsak dan sproti. Bodite mu v oporo. Nadzorujte ga ter spodbujajte k samostojnosti in prevzemanju odgovornosti za učenje.

Vsem skupaj se zahvaljujemo za hitro prilagoditev na drugačen način dela v teh izrednih razmerah, ki nas vse postavljajo pred nove izzive.

Učenci, pogrešamo vas in komaj čakamo, da se ponovno srečamo.
Srečno in ostanite zdravi!

Comments are closed.
Skip to content